Pásztói Asztalitenisz Club

Bécsi sikerek – Ausztria után jöhet a világbajnokság

Hétvégén a pásztói születésű Bencsik Gergely és három társa Bécsben képviselte Magyarország színeit. Négy ország (Ausztria, Anglia, Csehország és Magyarország) vett részt az eseményen, akik két számban, egyéniben és csapatban (Davis Cup rendszerben) mérték össze tudásukat.

Bencsik Gergely utazhat a nyári vb-re

Bencsik Gergely

Bencsik Gergely, vegyes páros partnerével, a kaposvári Fekete Zsuzsannával alkotta a magyarok kétfős „A”csapatát, ahol nyolc egység mérte küzdött meg egymással a győzelemért.

Első egyéni mérkőzésüket Ausztria C-vel játszották, akik ellen könnyed győzelmet arattak,majd Csehország A ellen is egy magabiztos győzelmet arattak, és Anglia B sem tudott ellenük nagyobb ellenállást kifejteni, így a magyar kettős csoportgyőztesként került a döntőbe.

Itt Ausztria A duója volt az ellenfél. Első mérkőzésen Fekete Zsuzsanna hozta a kötelező győzelmet, miközben Bencsik a döntő játszmában alulmaradt ellenfelével szemben, így a mindent eldöntő páros mérkőzés következett.  Egy kemény küzdelem végén – annak ellenére, hogy a mieinknek 2 meccslabda is jutott-, az osztrák siker született. Az utolsó szettet 14:12 arányban nyerték meg házigazdák, így a magyar A csapat az ezüstérmes helyen végzett.

Egyéniben 16 versenyző állt asztalhoz, Bencsik Gergely osztrák, angol és egy cseh versenyzővel került egy csoportba. A pásztói fiú az  angol Striesow Jorg-ot simán 3:0-ra verte,de ugyanez mondható el osztrák ellenfeléről is. Az utolsó csoportmérkőzésen a szintén veretlen cseh ellenfél következett, aki jobban kezdte a találkozót, de ha kínkeservesen is ,de Bencsik ezúttal is behúzhatta magának a győzelmet.

Az elődöntőben meglepetésre egy angol ellenféllel került össze, aki jobban jött ki a másik csoport körbeveréséből. A találkozón nem engedett neki egy játszmát sem és ismét az aranyérmemért mérkőzhetett. Ellenfele a hazai Stürmer Erwin volt, akitől tavaly kikapott az Európa bajnokságon. A mérkőzést a magyar fiú kezdte jobban, de az első játszma végén mégsem örülhetett. A folytatásban fej-fej mellett haladtak egymás mellett, de ezúttal is az osztráknál volt az előny. Végül a harmadik játszmát is az osztrák nyerte.

Az osztrák fővárosban a hallássérült sportolók nemzetközi versenyén  Magyarország összesen 3 ezüst, 3 bronzéremmel tért haza, Bencsik Gergely két ezüstérmés helyezésével  a legsikeresebb versenyzője volt hazánknak.

A verseny követően eldőlt, hogy Magyarországot Fekete Zsuzsanna és Bencsik Gergely képviselheti a hallássérültek július 16-24. között lebonyolítandó a nyári világbajnokságán, amelyet Törökországban a Fekete- tenger déli partvidékén elterülő Samsunban rendeznek meg.

Bencsik Gergely: -Ez volt az első versenyünk az új szövetségi kapitánnyal Kátainé Váradi Gyöngyivel, ami véleményem szerint jól sikerült. Gyorsan megtaláltuk a közös hangot, könnyű lesz vele együtt dolgozni. Az osztrák versenyrendszer teljesen más, mint a honi és a nemzetközi. Voltak jó és rossz periódusaim, de egy ilyen rangos nemzetközi versenyen végül sikerként fogom fel az ezüstérmes helyezéseket. Nagyon örülök, hogy Zsuzsival együtt mehetünk a ki a török  VB-re, ez óriási lökést ad a hátralévő rákészülés időszakában mindkettőnknek.

A verseny végeredménye (csapat)

1 .Ausztria „A” 2.Magyarország „A” (Fekete Zsuzsanna-Bencsik Gergely)

  1. Magyarország „B” (Szalai Béla-Makai Ákos)

Egyéni: 1.Stürmer Erwin (Auszria) 2. Bencsik Gergely (Magyarország)

3.Fekete Zsuzsanna (Magyarország) és Fallon Jonathan (Anglia)

Cz.Zentai

Forrás: https://nogradsport.wordpress.com/2016/05/18/ausztria-utan-johet-a-vilagbajnoksag/

0 Shares