Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik felemás sikere

A hétvégén került sor a BPPK kupa 4. fordulójára. A versenyre rekord mennyiségű 80 fő nevezett. Bencsik Gergely két számban indult, egyéniben és párosban testvérével, Bencsik Zoltánnal.

Bencsikék a párosok küzdelmében a negyeddöntőig simán meneteltek, majd összekerültek a verseny egyik fő esélyeseikkel a Tóth-Novák pár ellen. Az első szettet nagyon simán 11:3-ra bukták a mieink, majd taktikát váltottak, és ez nyerőnek bizonyult, hiszen meglepetésre 3:1-re győzni tudtak. Az elődöntőben jött a Szétag-Thész pár akik ellen már nem tudták felvenni a versenyt és 3:0 arányú vereséget szenvedtek. A bronzérem így is nagyon szép eredmény a Bencsik testvérpártól.

Egyéniben Bencsik Zoltán nem élte túl a csoportkört, ellenben öccse, csoport másodikként jutott tovább. A főtáblán rögtön Thész ellen került össze, akinek visszavághatott a páros vereségéért. Viszonylag könnyedén 3:1-re nyert Gergely. A 4 közé kerülésért Kelemennek semmi esélye nem volt (3:0). Az elődöntőben Szétag következett. Gergely volt mindig szett előnyben, de Szétag mindig egyenlített, így jött a döntőjátszma. Gergely kezdte jobban a szettet, de fordulás után Szétagnak sikerült fordítania és már 2 pontos hátrányban volt. Gergely egy jókor kikért idő segítségével, magabiztosan állt vissza az asztalhoz és magához ragadta a kezdeményezést és végül 11:9 arányban meg is nyerte a döntő szettet, ezzel döntős lett. Sajnos sérülés miatt a döntőben már nem állt asztalhoz, így játék nélkül maradt alul Rákóczival szemben.

Végeredmény:

Páros:

  1. Szétag-Thész
  2. Szabó-Freisz
  3. Bencsik-Bencsik
  4. Bán-Aranyos

Egyéni:

  1. Rákóczi Ferenc
  2. Bencsik Gergely
  3. Szétag Attila
  4. Ferencz Viktor
0 Shares