Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely 40 helyet lépett előre a világranglistán

A nemzetközi szakági szövetség közlése alapján a pásztói Bencsik Gergely az utóbbi hónapok sikeres versenyeredményeinek köszönhetően 40 helyet javított a hallássérült sportolók idei asztalitenisz világranglistáján, így a 77.–ről, feljött az előkelő 37. helyre. A nógrádi fiatalember most újabb nagy nemzetközi megmérettetés előtt áll.

A fővárosi Asztalitenisz Egyetem SE csapatánál több válogatottbeli társával, közte Makai Ákossal, több edző és edzőpartnerrel (Lipniczky Lajos, Dóka Tamás, Szolnay Ádám, Pigniczki László) lázasan készül a közelgő osztrák lebonyolítású kontinensbajnokságra. A szeptember 6-12. között az ausztriai Baden bei Wien-ben rendezendő 13. Hallássérült Európa-bajnokságon 17 nemzet 52 versenyzője vesz részt.

Bencsik Gergely:

Először is örömömre szolgál, hogy a 37. helyen állok a világranglistán, ezzel a TOP 50-es célkitűzésemet elértem, jöhet egy magasabb cél. Az Eb-n csapatban a tisztes helytállás lesz a célunk, hiszen itt igencsak erős lesz a mezőny. Egy kedvező sorsolás esetén a párosok és vegyes párosok küzdelmében bármi megtörténhet, akár a szerencse is mellénk állhat. Meglátjuk mi lesz ebből. (Gergely a férfi párosban Szalai Bélával – ATSK Szeged – fog először szerepelni világeseményen, míg vegyes párosban országos bajnok párjával, Fekete Zsuzsannával – Kaposvári AC – áll asztalhoz.) Egyéniben szintén sok múlik a sorsoláson, itt 24. kiemeltként kapok majd ellenfelet, de bárkivel is kerülök össze, a célom az lesz, hogy győztesen hagyjam el majd játékteret.

 Cz.Zentai

Forrás: https://nogradsport.wordpress.com/2015/08/25/negyven-helyet-lepett-elore-a-vilagranglistan/

 

0 Shares