Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely helytállt az Eb-n

Szeptember 6-12. között az osztrák Baden bei Wien-ben rendezték meg a 13. Hallássérült asztalitenisz Európa-bajnokságot ahol 15 ország 69 indulója, közte Bencsik Gergely és további három magyar társa vett részt.

Bencsik Gergely eb2Csapatversenyekkel vette kezdetét az idei Eb. A magyar csapat elsőként a házigazda osztrákok ellen kezdett. Bencsik Gergely az első mérkőzésen aratott győzelmével megadta a találkozó hangulatát ahol meglepetésre a magyar válogatott 3:2-re nyert. Következett Oroszország, tőlük 3:0-ra kikaptak, de Szerbia ellen viszont már ugyanilyen arányban diadalmaskodtak.

A legjobb 4 közé a lengyelekkel játszott a magyar csapat, ahol végül papíron 3:0-ra, de egyenként viszont szorosan mérkőzéseken maradtak alul ellenfelükkel szemben. Az 5-8. helyért vívott, csehek elleni meccsen már csak a pásztói asztaliteniszező tudott egy győzelmet elérni, majd a 7-8. helyért, a belgák ellen szintén vereséget hozott találkozón szintén csak Bencsik Gergely tudott nyerni. Végül a magyar válogatott a vártnál jobb teljesítményt elérve, a 8. helyen végzett.

A pásztói versenyző ezt követően a párosok küzdelme végén a szegedi Szalai Béla oldalán, a 9. helyen zártak.

Vegyes párosban Bencsik Gergely-Fekete Zsuzsa közel állt a bravúrhoz. Kiemeltként túljutva a lengyel pároson, a legjobb négy között ukránoktól (3-1) vereséget szenvedtek és az előkelő 5. helyen végeztek.

Bencsik Gergely ebEgyéniben az első mérkőzésen Gergely a mezőny második legjobb védőjét, a cseh Slechta-t, kapta ellenfélnek,akit (3:0) legyőzött. Következett a világranglista 3. helyén álló ukrán ellenfél, akiktől a papírforma alapján kikapott, de így is továbbjutott csoportjából. A főtáblán  Bencsik Gergelyt német ellenfele  megállította, amely azt jelentette a pásztói versenyző számára, hogy az eb eddigi legjobb egyéni eredményét elérve a 17. helyen végzett

Bencsik Gergely: Nagyon örülök, hogy csapatban  ilyen előkelő helyen tudtunk végezni. Párosban kifogtuk a legerősebb német párt, akik ellen szinte semmi esélyünk nem volt. A legjobban a vegyes párost sajnálom, hiszen ott összejöhetett volna akár  egy bronzérem is. Örülök neki, hogy egyéniben végre eljutottam idáig, hiszen eddig valahogy sosem jött ki a lépés.

Cz.Zentai

Forrás: https://nogradsport.wordpress.com/

0 Shares