Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely magyar bajnok lett

A hétvégén rendezte meg Budapesten a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége az asztalitenisz országos bajnokságot. A verseny érdekessége volt, hogy 2007. után két év kihagyást követően került megrendezésre. Közben újjáalakult a Sportszövetség. A mostani verseny, hasonlóan a három évvel ezelőttihez, egyben válogató verseny is volt. Rendhagyó módon került megrendezésre. A nemzetközi versenyszabályzat szerint, rangos nemzetközi versenyen csak olyan sportoló indulhat, akinek a jobbik fülén legalább 55 dB-es halláskárosodása van. A mostani versenyen külön versenyszám volt az övék, de volt egy nyílt kategória is, ahol olyanok is indulhattak, akik nem feleltek meg ennek a követelménynek. A páros versenyszámot nyílt kategóriában rendezték. Gergely reggel 10 órától délután 3 óráig szinte megállás nélkül játszott valamelyik versenyszámban. Ennek eredménye a megszerzett három érem.

A hallássérültek versenyét imponáló játékkal nyerte, megszerezve ezzel a bajnoki címet.
Férfi párosban egy idős védőjátékost kapott párjának. Első alkalommal játszottak együtt, mégis nagyon szép eredményt értek el. Csoportjukból mind három mérkőzésüket megnyerve első helyen jutottak tovább a legjobb nyolc közé. Ott is két sima mérkőzést hozva jutottak el a döntőig. Itt 2:0- ás vezetésüknél látszott, hogy párja elfáradt, és egyre többet hibázott. Fiatal ellenfelük ezt kihasználva megfordította a mérkőzést 3:2-re. Így ezüstérmet szereztek.
A nyílt kategória férfi egyes számában szintén sima menetelés következett a legjobb négyig. Itt a páros döntő egyik tagja jutott ellenfélül. Nagy csatában 2:1-es vezetésről sikerült elveszteni a mérkőzést 3:2-re. Itt is látszódtak már a fáradtság jelei.

Mindent egybevetve fiatal versenyzőnk sikeres hétvégét tudhat maga mögött.

Horváth Balázs a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke adta át a díjakat, aki a díjátadásnál kihangsúlyozta, hogy a hallássérült férfi asztalitenisz válogatott Bencsik Gergelyre fog épülni. Már a nyáron el kell kezdeniük a közös munkát annak érdekében, hogy a 2013-as athéni siketlimpián, a 2011-es EB, és a 2012-es VB után, sikerrel szerepeljenek.

Eredmények:

Hallássérült kategória:

  1. Bencsik Gergely (Pásztói AC)
  2. Fenyvesi Béla (Római Fürdő)
  3. Falkus Zoltán (Siketek SC) és Bodó Ádám (FŐNIX ASE Rétság)

Nyílt kategória:

  1. Halász Dezső (Rákosmente)
  2. Erdélyi András (Rákosmente)
  3. Bencsik Gergely (Pásztói AC) és Csukás László (IKARUS)

Nílt férfi páros :

  1. Halász Dezső-Erdélyi András (Rákosmente)
  2. Bencsik Gergely-Fenyvesi Béla (Pásztói AC-Római Fürdő)
  3. Borbás Ottó-Szajkó Lajos (STIGA) és Csővári Tibor-Csukás László (IKARUS)

0 Shares