Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely mumusát legyőzve torna győztes lett

Bencsik GergelyAz elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a III. JOO-Pont Kupát, amely immár versenysorozatnak tekinthető.

Bencsik Gergely volt csapattársával az egri Pataki Gáborral alkotott egy párt. Az első kettő mérkőzésüket sima 3:1 arányban hozni tudták. A 4 közé kerülésért már egy komolyabb ellenféllel találták magukat szemben a gödöllői Bíró-Tóth pár ellen. Szerencsére mindkettejük remek formában volt, így meglepve mindenkit sima 3:0-ra hozták a mérkőzést. Az elődöntőben nagyobb falat várt rájuk a pénzügyőr csapatát képviselő pár ellen. Az első é második szettet épphogy elvesztették, az utolsóban pedig kimerültek, így a Babusa-Kőszegi pár jutott a döntőbe.

Egyéniben Gergely folytatta remek szereplését és a csoportját magabiztosan nyerte meg és jutott fel a főtáblára. A szerencsés sorsolásnak köszönhetően egy kört ellenfél nélkül ment a pásztói fiú. A 8 közé jutásért az MTK-t erősítő Kovács Attilával mérkőzött meg. Az első kettő szett két pont különbséggel dőlt el, majd a harmadik szett simábban lett meg. A negyeddöntőben a Gödöllő EAC-os Bíró Bálint sem tudott megálljt parancsolni és kapott ki 3:0-ra. Az elődöntőben a kedvező játékstílusú Baluka Tamással találkozott, akinek semmi ellenszere nem volt a remekül játszó pásztói fiú ellen, s 3:0-s siker született. A döntőben összejött az álompárosítás. Bencsik Gergely a régi mumusával Révfly Tiborral találta szemben magát. Izgalmas csatát hozott a párosítás és a nagy poénok sem maradtak el. Gergely 2:0-s vezetésre tett szert és Révfly hirtelen feltámadt és hozta a következő játszmát 11:3-ra. Az utolsó kettő mérkőzésüket Gergely 2:0-s vezetésről bukta el 3:2-re. A 4. játszmában fej-fej mellett haladtak 6:6-ig majd Gergely elhúzott 10:6-ra. Révfly 4 mérkőzéslabdából 2-őt tudott hárítani. Ezzel a 3:1-s győzelemmel Bencsik Gergely duplán nyert, hiszen először verte meg a mumusát és ez torna győzelmet hozott neki.

Bencsik Gergely szavai: „Remek hétvégét tudhatok magam mögött, hiszen kétszer állhattam fel a dobogóra, egyszer a tetejére. Végig nagyon koncentrált voltam a verseny alatt és egyszer sem engedtem ki az irányítást a kezemből. Külön öröm, hogy szett veszteség nélkül jutottam el a döntőig és ott is csak 1-et veszítettem. Bevallom 2:1-nél volt egy kis félsz bennem, hogy elbukok, de hála bátyámnak (Bencsik Zoltán) olyan tanáccsal tudod ellátni, amivel a mérkőzést be tudtam húzni. Nagyon örülök ennek a torna győzelemnek és hab a tortán, hogy ezt a mumusom legyőzésével értem el.”

Páros végeredmény:

1. Babusa Sándor – Kőszegi Dániel (Pénzügyőr SE)

2. Dudás János András – Fail György (Rákosmente AC; ABC Centerline)

3. Bencsik Gergely – Pataki Gábor (Pásztói AC; Egri Áfész SC)

3. Kelemen János – Komjátszeghy Gyula (Kiwi SE)

 

Egyéni végeredmény:

1. Bencsik Gergely (Pásztói AC)

2. Révfly Tibor (Csepel)

3. Gulyás Imre (Kőbánya)

3. Baluka Tamás (Puskás DSE)

0 Shares