Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely sorozatosan a dobogón

Bencsik Gergely az PinpongHáz kupa 5. felvonásán állt asztalhoz. A folyamatosan bővülő mezőnyben egyre nehezebb eljutni a végső sikerhez.

Gergely a csoportban kiemeltként kezdte meg a küzdelmeit, ahol már igencsak meg kellett küzdenie a továbbjutásért, először sima 3:0-ra, majd ezt követően mindkét meccsét szoros csatában, 3:2-re tudta hozni, ezzel csoportelső lett. A főtáblán egy kört továbbment játék nélkül, köszönhetően a csoportgyőzelmének. Ezután következett Szabó László, aki majdnem meglepetést okozott azzal, hogy búcsúztatni tudja Gergelyt. Végül 3:2, döntő szett 16:14, Gergely javára dőlt el a mérkőzés. Ezután papíron sokkal erősebb ellenfelek kerültek az útjába, ahol mindkétszer 3:0-ra diadalmaskodni tudott, először Bedő ellen, majd Komjátszeghy ellen az elődöntőben. Összejött az első két kiemelt döntő párosítása, a Szétag-Bencsik párharc. Bencsik nyerni tudta az első szettet, majd Szétag fordított és vezetett 2:1-re. A negyedik szettben Szétag könnyen eldönthette volna a mérkőzést, de Gergely összeszedte magát és egyenlíteni tudott. A döntő szett végig kiegyenlített játékot hozott, de végül a papírforma alapján Szétag megtudta nyerni a meccset és ezzel a tornát is.

Bencsik Gergely a 2. helyen végzett és az összetettben is megerősítette 2. pozícióját. A versenysorozat augusztusban folytatódik.

Eredmény:

1. Szétag A. (ABC Centerline)

2. Bencsik G.

3. Komjátszeghly Gy. (Kiwi SE)

3. Dobrádi A. (Budapest)

0 Shares