Az elmúlt hétvégén rendezték meg az évadnyitó Kiandra kupát, melyen két pásztói versenyző, Bencsik Imre és Bencsik Gergely állt asztalhoz. Párosban együtt indultak és egy hajszál híja, hogy nem jutottak tovább a csoportból. Sajnos 2:0-ra is vezettek, de az ellenfél fel tudott állni és szoros csatában győzni tudtak, a döntő szettben 11:9-re.

Egyéniben Bencsik Imre a II. kategóriában indult, a csoportban magabiztosan verte meg az ellenfeleit és csoportgyőztesként jutott tovább. A 8 közé még 2 magabiztos győzelemmel sikerült bejutnia, de sajnos a 4 közé jutásért sima vereséget szenvedett.

Bencsik Gergely kettő kategóriában volt hivatalos, az I. kategóriában magabiztosan nyerte meg a csoportját és jutott fel a főtáblára. Itt pechjére ismét a mumusával találta szemben magát a legjobb 4 közé jutásért. Úgy nézett ki végre sikerült neki elkapni Révfly-t, hiszen 2:0-ra vezetett. A bravúr ismét csak elmaradt, de igen szoros küzdelemben maradt alul, a döntő szettet 11:9-re elbukó Gergely.

A II. kategóriában az első meccsére nem tudott kellően felpörögni, így elbukta a mérkőzését 3:1-re, majd nyerni tudott és a továbbjutáshoz Révfly-t kellett volna legyőznie. Révfly győzni tudott, így Gergelynek a vigaszág maradt.

Meglepetésre, sok jó játékos kiesett a csoportjában, így elég erős mezőny gyűlt össze a vigaszágon. Gergely itt a főtábla első helyére került kiemelésre, így egy fordulót kihagyhatott. Ezután egy sima győzelemmel túlment az ellenfelén és a 4 közé ismét meg kellett izzadnia rendesen, hiszen csak döntő szettben dőlt el a mérkőzés. A döntőben simán bemasírozó Gergely a döntőben is csak egy szettet engedélyezett az ellenfelének.

Nem volt könnyű verseny, így elismerésre méltó a „vigasz” győzelem is.