Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely „vigasz” aranya a BVSC-ben

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az évadnyitó Kiandra kupát, melyen két pásztói versenyző, Bencsik Imre és Bencsik Gergely állt asztalhoz. Párosban együtt indultak és egy hajszál híja, hogy nem jutottak tovább a csoportból. Sajnos 2:0-ra is vezettek, de az ellenfél fel tudott állni és szoros csatában győzni tudtak, a döntő szettben 11:9-re.

Egyéniben Bencsik Imre a II. kategóriában indult, a csoportban magabiztosan verte meg az ellenfeleit és csoportgyőztesként jutott tovább. A 8 közé még 2 magabiztos győzelemmel sikerült bejutnia, de sajnos a 4 közé jutásért sima vereséget szenvedett.

Bencsik Gergely kettő kategóriában volt hivatalos, az I. kategóriában magabiztosan nyerte meg a csoportját és jutott fel a főtáblára. Itt pechjére ismét a mumusával találta szemben magát a legjobb 4 közé jutásért. Úgy nézett ki végre sikerült neki elkapni Révfly-t, hiszen 2:0-ra vezetett. A bravúr ismét csak elmaradt, de igen szoros küzdelemben maradt alul, a döntő szettet 11:9-re elbukó Gergely.

A II. kategóriában az első meccsére nem tudott kellően felpörögni, így elbukta a mérkőzését 3:1-re, majd nyerni tudott és a továbbjutáshoz Révfly-t kellett volna legyőznie. Révfly győzni tudott, így Gergelynek a vigaszág maradt.

Meglepetésre, sok jó játékos kiesett a csoportjában, így elég erős mezőny gyűlt össze a vigaszágon. Gergely itt a főtábla első helyére került kiemelésre, így egy fordulót kihagyhatott. Ezután egy sima győzelemmel túlment az ellenfelén és a 4 közé ismét meg kellett izzadnia rendesen, hiszen csak döntő szettben dőlt el a mérkőzés. A döntőben simán bemasírozó Gergely a döntőben is csak egy szettet engedélyezett az ellenfelének.

Nem volt könnyű verseny, így elismerésre méltó a „vigasz” győzelem is.

0 Shares