Pásztói Asztalitenisz Club

Bronzérem a Kövendi versenyen

Bátonyterenyében rendezték meg az immár már hagyományokkal rendelkező Kövendi János emlékversenyt. Az eseményen számos pásztói játékos is képviselte magát. Név szerint Bencsik Gergely, Bencsik Imre, Bencsik Zoltán (MAFC), Németh Bence, Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Szabó Ferenc és Dudás Csaba.

Párosokkal kezdődött a verseny, ahol több pásztói párnak bejátszó mérkőzéseket kellett játszaniuk a főtáblára kerülésért.

A Csépe-Dudás pár a Salgótarján-Mátraszele párosát kapta ellenfélül.  Szoros csatát hozott a mérkőzés, 2:1-re még a pásztóiak vezettek, de sajnos nem sikerült a bravúr, így a Baksa-Molnár pár jutott a főtáblára.

Szabó Ferenc egy szécsényi fiatallal állt össze, ők sajnos simán kikaptak a Dúzs-Szőke pártól.

Bencsik Imre a st-mátraszelei Salamon Péterrel alkotott egy párt, ahol elsősorban a szurdokpüspökiek legjobbjait kellett legyőzniük, hogy a főtáblán találják magukat. 3:1-es sikerrel abszolválták az első akadályukat.  A legjobb 8 közé kerülésért a Páris-Páris pár várt rájuk, akik nem tűntek könnyű ellenfélnek. 1:1-es állásnál nagyon fontos volt, hogy ki nyeri meg a következő szettet. Szoros játszmát hozott a 3. szett és végül a Bencsik-Salamon pár nyert 19:17-re. Az utolsó szett is elég szoros volt, de végül 3:1 arányú győzelemmel bejutottak a 8 közé. Itt a pestújhelyiek legjobb párja várt rájuk, akiktől 3:1-es vereséget szenvedtek.

Bencsik Zoltán-Csáktornyai Lajos pár szintén bejátszó mérkőzést játszott, ahol sima 3:0-val tovább is léptek a főtáblára. Itt már nem kedvezett nekik a Fortuna hiszen a Baráth-Katona párt kapták, akik végül a 3. helyen végeztek.

Bencsik Gergely-Németh Bence párosunk a főtáblán várta az első ellenfelüket, hiszen figyelembe véve a tudásukat ők kiemeltek voltak. Első mérkőzésüket a Dúzs-Szőke pár ellen játszották, akik meglepően jól helytálltak a fiataljaink ellen, olyannyira, hogy majdnem meglepetés született. A nagy taktikai csata végül 3:2-es pásztói győzelemmel zárult. A Szabó-Páris pár bizonyult a következő kör esélyesebb párosának, de a mieink végül könnyed győzelmet aratva 3:1 arányban győzni tudtak és ezzel bejutottak a legjobb 4 közé. A döntőbe kerülésért a pestújhelyiekkel találkoztak, ahol végül alulmaradtak a pásztói fiatalok. Csodálatos teljesítményt nyújtva végül a 3. helyen végeztek, ami ilyen erős mezőnyben nagyon szép eredménynek tűnik.

Az egyéni küzdelmek során voltak, akik erősebb csoportba kerültek, nekik nem sikerült a továbbjutás, de tapasztalatszerzésnek kiváló lehetőségnek bizonyult.

Csoportelsőként jutott tovább Németh Bence és Bencsik Gergely, másodikként Csépe Róbert és Bencsik Zoltán. Az első körben véget is ért a további szereplés Csépe Róbertnek és Bencsik Zoltánnak, míg Bencsik Gergely egy magabiztos 3:0-val menetelt tovább, Németh Bence pedig megizzadva de végül 3:2-es győzelmével tovább folytathatták a versenyzést. A következő körben Bencsik végül a pestújhelyi ellenfelétől szenvedett 3:0 arányú vereséget, szintúgy Német is kikapott 3:0-ra Páris Áchimtól.

Végül Bencsik Gergely és Német Bence voltak a pásztói versenyzők legeredményesebb tagjai egy páros bronzérmet és egyéniben mindketten a legjobb 16 között búcsúztak.

Eredmények:

Páros:

  1. Salamon István- Györe Sándor (Szerva ASE Szécsény)
  2. Hermann József- Csíkos Ferenc (Pestújhelyi SC)
  3. Bencsik Gergely- Németh Bence (Pásztói AC)
    Baráth Kornél- Katona Eszter (Gödöllői EAC; Atlanta SE Budapest)

 

Egyéni:

 

  1. Hermann József (Pestújhelyi SC)
  2. Páris Áchim (Balassagyarmati Diák Sportegyesület SE)
  3. Csíkos Ferenc (Pestújhelyi SC)
    Salamon István (Szerva ASE Szécsény)
0 Shares