Pásztói Asztalitenisz Club

Hírek egyveleg

Az elmúlt hónapban több versenyen is sikerrel álltak asztalhoz a Pásztói AC játékosai.

– Jól sikerült Bencsik Gergely válogatottbeli szereplése az angliai Wolverhamptonban, ahol négy mérkőzéséből hármat megnyert.

Eredmények:

– Bencsik Gergely – Andrew Cooper 3:0

– Ali Kamrani Masoolah 3:2
– Nick Gilmour 1:3
– Andrew Calloway 3:0

– A Korpai Ferenc Emlékversenyen, Ózdon Bencsik Gergely és Bencsik Imre is a legjobb nyolcig menetelt. Az ifjúságiak versenyében Németh Bence bronzérmet szerzett.
– Az Október 23 Kupán Rétságon Treczka Márk gondoskodott a pásztói sikerekről. Serdülő korosztályban aranyérmet, míg az ifjúságiak között ezüstérmet szerzett. Elindult az ifjúsági páros kategóriában is a romhányi Páris Áchimmal az oldalán, ahol szintén nem találtak legyőzőre. Így két arany,- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

– A Szécsényben rendezett II. Kövendi János Emlékversenyen is több pásztói állt asztalhoz. A rangos mezőnyben a tisztes szereplés volt a cél. Több NBI-es, NBII-es, és NBIII-as játékos is megtisztelte a versenyt megyénken kívülről. Az első helyezettnek járó vándorserleg is elhagyta megyénket, mivel a versenyt ifj. Baráth Kornél, a Gödöllői EAC játékosa nyerte. A mieink közül Bencsik Gergely, Berkes Ferenc, és Bencsik Imre is a legjobb 16-ig jutott. A főtáblára fel nem került versenyzők a vigaszágon folytathatták tovább a játékot. Két tehetséges fiatalunk, Németh Bence és Treczka Márk a sorsolás szeszélye folytán már a nyolc közé jutásért összekerült egymással. Ezt az összecsapást Németh Bence nyerte 3:1 arányban, és innen meg sem állt a vigaszág döntőjéig, ahol a budapesti volt Statisztikás Katona Eszter előtt fejet kellet hajtania. A döntőig vezető úton viszont bátonyi és gyarmati NBIII-as játékosokat (Kormos Ottó, Csabai Ferenc) vert egyaránt 3:0-ra. Így a vigaszág ezüstérmével térhetett haza.

0 Shares