Pásztói Asztalitenisz Club

Hungarian Deaf Table Tennis Open

2017. március 10-12. között Budapesten az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban került megrendezésre a Hungarian Deaf Table Tennis Open nemzetközi hallássérült asztalitenisz verseny.
9 ország képviseltette magát (Anglia, Olaszország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Litvánia, Norvégia, Japán és Magyarország). Japán már 5-én megérkezett, mert a versenyt összekötötték egy magyarországi edzőtáborral. 

Az első napon a csapatviadalokat bonyolították le, ahol 8 csapat versengett egymással. Az első helyen kiemelt Litvániának a 4 közé jutásig nem volt különösebben nehéz dolga, de az elődöntőben nagyon nagy mérkőzést játszottak Japánnal, akiken végül is túljutottak 3:2-vel. A végén összejött az álomdöntő, Litvánia-Németország. A 2 és fél órás küzdelem után 3:2 arányban Litvánia győzött és örülhetett. 
A magyar férfi résztvevők, egy olasz játékossal kiegészülve megnyerték a vigaszágat, a magyar-angol lány csapat pedig a 3. helyen végzett.

A második napon került sor az egyéni selejtezőkre, az egynemű párosokra és vegyes párosokra. A papírforma érvényesült mindenhol. Női párosban 2 magyar is a dobogóra állhatott, Fekete Zsuzsanna (Kaposvári AC) Jurkova Eva oldalán az 1. helyen végzett, míg Iola Pamela (Pécsi Tüke SE) Bromley Maureen-nel a 3. helyet szerezte meg. Vegyes párosban Fekete Zsuzsinak és Bencsik Gergelynek nem jött össze a bravúros győzelem a 4 közé jutásért, a japánok, ha kevéssel is, de jobbnak bizonyultak.

A harmadik nap reggel a szervezők egy kis ajándékkal kedveskedtek az összes játékosnak és közreműködőnek. Weltner Györgyné Ivánkay Mária, a Nemzet Sportolója, külön köszöntötte a versenyzőket és a szervezőket, de külföldi tartózkodása révén a levelét Horváth Balázs olvasta fel. 
A következő órákban az egyéni főtáblák zajlottak le, ahol a férfiaknál a német Mark Mechau bizonyult a legjobbnak, míg a nőknél a tavaly világbajnokságot nyert Jurkova Eva, aki a döntőben Fekete Zsuzsannát győzte le. 

A csapat díjakat Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, a párosok díjait Horváth Balázs a Semmelweis Egyetem esélyegyenlőségi koordinátora, az egyéni díjakat Ivánkay Teréz 6 szoros Siketlimpiai bajnok adta át. 

A verseny nagyon jól sikerült, a rendezést a Rio-i Paralimpiát is megjárt személy is méltatta, hogy ilyen profi szervezést ritkán látni. A sikerhez tartozik, hogy a résztvevő országok közül mindenki nagyon jól érezte magát és várják a következő évet.

Bencsik Gergely főszervező: „Örömmel láttam, hogy ennyien eljöttek a versenyre és külön öröm számomra, hogy már várják a következő versenyt. Ez egy jó felkészülési lehetőség volt az idei Siketlimpia előtt, ahol láthatták egymást a riválisok, hogy ki hol tart. Jó volt látni, ahogy a régi ismerősök örültek a találkozásnak és ami annál is fontosabb, hogy születtek új barátságok is. Köszönjük szépen a szponzoroknak a támogatásukat, remélem a jövőben is együttműködhetünk velük.”A versenyt támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, MVM Ovit, Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK), Eglo Magyarország Kft., Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ), Joola Magyarország Kft., Fabogár Kft, PCT Office, Trombitás Étterem, Hotel Papillon, Hotel Belvedere, és a szervezésben nagy szerepet vállaló Pásztói Asztalitenisz Club. 

0 Shares