Pásztói Asztalitenisz Club

Jóna András régióvezető felhívása

Kedves Sporttársak!

Igen fontos témában kérem segítségeteket szeretett (és persze néha utált) sportágunk érdekében.

A MOATSZ-tól megbízást kaptam arra vonatkozóan, hogy állítsak össze egy megvalósítható és fenntartható koncepciót az alábbi témákban:

  1. az asztalitenisz eljuttatása szélesebb tömegekhez, tömegsport és szabadidősport formájában

E feneketlen téma boncolgatásának célja, hogy a pinpongot visszalopjuk az emberek mindennapjaiba, minél több embert terelgessünk sportágunk felé. Az eszközök közül csak ötletszerűen egynéhány: pinpong asztalokat a sulikba, a bevásárlóközpontokba, a parkokba, a sportág testnevelés órákon való bemutatása, iskolák közötti bajnokságok szervezése, szülőkhöz-tanárokhoz való eljuttatása, családi bajnokságok szervezése, utcai bajnokságok szervezése, a médiában való rendszeres szerepeltetése, a hátrányos helyzetű és nehezen kezelhető emberekkel történő megismertetése.

  1. szakmai utánpótlás-nevelés

Ez a pont szorosan összefügg a tömegsporttal, de már egy szakmailag speciálisabb szint.

A cél többrétű: egyrészt helyi szinten megteremteni annak a feltételeit, hogy a jelenleginél jóval több helyen irányított szakmai munka folyjon, ehhez szükséges eszközök (helység, asztalok, labdák stb.) biztosítása, de itt merül fel az edző személyének kérdése, tehát az edzőképzés problémája is.

Pillanatnyilag abszolút véletlenszerű, hogy egy adott településen éppen van-e olyan személy, aki tud az utánpótlás korúakkal foglalkozni. Egy kiszámíthatóbb és számon kérhetőbb rendszer kialakítására lenne szükség.

A következő lépés az előző szintekre épülő, szakmailag erős sportiskolák, asztalitenisz központok lehetnének.

Célom, hogy minden a sportág érdekében tenni kívánó, akár külföldön akár itthon tevékenykedő szakember, játékos, érdeklődő véleményét összegezve állítsam össze azt a koncepciót, melyet a Kormány (ígéretek szerint!!!) hathatós támogatásával megvalósíthatunk.

Bízom benne, hogy túl tudunk lépni a szépen hangzó víziók felállításán és a gyakorlatban is sikerül létrehozni egy hatékonyan működő rendszert.

Kérlek Benneteket, hogy minél több emberhez juttassátok el az ötletelés, véleménynyilvánítás lehetőségét.

Visszajelzésetekre feltétlenül számítok:

Jóna András

Észak-Magyarországi régióvezető

e-mail cím: rockroll@citromail.hu

telefon: 06-70-414-6915

0 Shares