Pásztói Asztalitenisz Club

Női csapatunk a 7., a férfi a 8. helyen végzett Moszkvában

Még az utolsó napra is jutott bőven az izgalmakból: női csapatunk egy végletekig kiélezett mérkőzésen, 3:2 arányú győzelmet aratott – a két kínai és egy orosz játékossal felálló -, az Európa-bajnok holland csapat ellen úgy, hogy Tóth Krisztina már nem állt asztalhoz.

A délelőtti helyosztókon még tartalékosan felálló holland együttes, a várakozással ellentétben a lehető legerősebb összeállításban indult neki a mérkőzésnek. Az első meccset Lovas Petra simán nyerte meg a védekező stílusú Li Jie ellen, akit még korábban soha nem vert meg. Utána Póta Georgina szárnyalt, és 3:2-re, 11-9-re győzött a hollandok egyéni Európa-bajnoka ellen. A csapat újonca, Pergel Szandra sajnos nem bírt a nagyon nagy rutinnal rendelkező Timinával, de csak kevésen múlott, hogy rövidre zárja a mérkőzést. Ezután Georgina kezében volt az újabb lehetőség a győzelem megszerzésére, de a végjátékban most Li Jie kerekedett felül. A hollandok magabiztosan várhatták az utolsó összecsapást, hiszen Petrának ezidáig még egyszer sem sikerült legyőznie a tollszáras stílusú Li Jiao-t. De versenyzőnk feltette az i-re a pontot, és a fantasztikus játékkal 3:1 arányú győzelméhez a hollandnak kellett elsőként gratulálnia.  Az összecsapás érdekessége, hogy a Világbajnokság nyolcadik napjára kivétel nélkül minden játékosnál látható volt a teljes idegi és testi kimerültség, ezért ez a győzelem kiválóan bizonyítja lányaink fantasztikus helytállását ebben a rendkívül erős mezőnyben.

A férfiak a fehérorosz csapattal játszottak a 7. helyért. A volt szovjet tagállam – hasonlóan a hollandokhoz – az előző helyosztó mérkőzésen tartalékosan állt fel; ezzel szemben ellenünk a legjobb összeállításban szerepeltek. A legtöbb esélye Pázsy Ferencnek volt, csak hajszálon múlt a mérkőzésének megnyerése. Így is közel 30 éve nem végzett az első nyolc között a férfi válogatott, ezért mindenképpen elismerésre méltó a csapatunk teljesítménye.
NŐI
a 7-8. helyért:
Magyarország – Hollandia                         3:2
Lovas Petra – Li Jie                                      3:0 (8, 9, 9)
Póta Georgina – Li Jiao                               3:2 (5, 4, -3, -9, 9)
Pergel Szandra – Timina Elena                 1:3 (-9, 7, -7, -9)
Póta Georgina – Li Jie                                  2:3 (9, -12, 6, -6, -9)
Lovas Petra – Li Jiao                                     3:1 (6, -7, 6, 6)
FÉRFI
a 7-8. helyért:
Magyarország – Fehéroroszország              0:3
Jakab János – Vladimir Samsonov                0:3 (-5, -3, -8)
Pázsy Ferenc – Platonov Pavel                        2:3 (7, -7, 10, -6, -9)
Kosiba Dániel – Chtchetinine Evgueni           1:3 (8, -4, -8, -11)

0 Shares