Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2017

A Pásztói AC 2017. évi tevékenységéről

1998-ban alakult meg az egyesület azzal a céllal, hogy tagjainak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson, hogy megismertesse a fiatalokkal az asztalitenisz sportot, és az asztalitenisz területén nyújtott magas szintű és eredményes tevékenységével kiszolgálja a közönséget. 2003-tól közhasznú szervezetként működünk. 3 fős elnökség, és 3 fős felügyelő bizottság irányítja a jelenleg 17 tagot.

A szervezet működését fémjelzik a versenyeken elért eredmények, a megszerzett érmek és a bajnoki helyezések. Az elmúlt évek második helyezései után csapatunknak pontveszteség nélkül sikerült megnyerni a Nógrád megyei csapat bajnokságot. A sikert a következő játékosok érték, el: Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Ispán Győző, Kosztovics Ottó, Oláh Győző. Ispán Győző 83,87%-os, Csépe Róbert 76,92%-os, Oláh Győző 75%-os, Kosztovics Ottó 75%-os, Csáktornyai Lajos pedig 31,81%-os teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. Játékosaink ezzel a megyei teljesítmény listán a 3., 5., 6., 7., és 14. helyet foglalták el. A csapat így lehetőséget kapott, hogy részt vegyen egy NBIII-as helybetöltő mérkőzésen. Ezt a találkozót augusztus 4-én, a nyáron alaposan megerősödött Karácsond SE ellen kellett játszani. Sajnos 10:6-ra az ellenfél győzött, így maradt továbbra is a megyei szereplés lehetősége.

Bencsik Gergely válogatott versenyzőnknek sűrű éve volt. A Magyar Hallássérült Nemzetközi Asztalitenisz Versennyel kezdte a felkészülést a nyári Siketlimpiára március 10-12. között, amit egyesületünk szervezett. Itt 9 országból 29 játékos állt asztalhoz, közöttük 7 Japánból. Gergely csapatban a vigaszágon első helyet, egyéniben ugyanott harmadik helyet szerzett. A Hallássérültek Országos Bajnokságán most egyéni ezüstérem mellett, Fekete Zsuzsával vegyes párosban megvédték tavalyi bajnoki címüket, míg Szalai Bélával párosban a bronzéremnek örülhettek. A fogyatékos versenyzők TOP 12 bajnokságán ezúttal a 7. hely jutott számára. A Siketlimpia, köszönhetően a sorsolásnak, nem hozott átütő sikert. Az egyéni menetelést egy kínai játékos állította meg, aki nagy csatában 3:2-re diadalmaskodott. Így Gergely a 33. helyen végzett. Vegyes párosban és párosban a 17., míg csapatban a15. helyen végeztek.

Ezeken kívül több hazai versenyen is sikerült érmeket szereznie ép társai között. Ilyen volt pl. a Samsy Kupa ahol egyéniben bronzérmes lett, a Pingpongház Kupa ahol egyéni ezüst és páros bronzérem került a nyakába, és a BPPK Kupa két egyéni ezüst érme.

Évek óta rendszeresen megrendezzük Pünkösd Kupa DC versenyünket. Nem volt ez másképp idén sem. Szép számú (24) induló tisztelt meg bennünket az ország minden részéről. A rangos mezőnyben bravúros játékkal szereztek aranyérmet fiataljaink (Bencsik Gergely és Dudás Balázs).

A Megye Bajnokságon Csépe Róbert szerepelt a legjobban. Egyéniben bronzérmet szerzett.

NévAranyEzüstBronzÖsszesen
Bencsik Gergely34411
Dudás Balázs0011
Csépe Róbert1012
Ispán Győző1001
Csáktornyai Lajos1001
Kosztovics Ottó1001

Kosztovics Ottó és Bencsik Imre több veterán versenyen is asztalhoz állt az 50-59-es korosztályban, mint utolsó évesek. Egyéniben már nem tudták felvenni a versenyt a néha majdnem 10 évvel fiatalabb ellenfelekkel, de párosban több szép győzelmet arattak.

0 Shares