Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2019

A Pásztói AC 2019. évi tevékenységéről

A 2017-es aranyérem után 2018-ban csak a bronzérmet sikerült megszerezni a Nógrád megyei csapatbajnokságban. 2019-ben ismét javított a csapat, és a BADISZ VSE IV. Érsekvadkert csapata mögött 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel a második helyen végzett pásztói fiúknak a nyakába került az ezüstérem. A csapatot a következő játékosok alkották: Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Ispán Győző, Kosztovics Ottó, Oláh Győző.

A nyár folyamán két új játékos leigazolásával erősített a csapat. Dudás Bertalan visszatért a BVSC-től, Berkes Ferenc pedig pár évi pihenés után újra csatasorba állt.

Ez meg is látszik az őszi teljesítményen, hiszen a Pásztói AC 8 mérkőzésből 8 győzelemmel, pontveszteség nélkül mehetett téli pihenőre.

Az egyéni versenyek eredményessége első sorban ismét válogatott olimpikonunk, Bencsik Gergely nevéhez fűződik. Februárban Mátraterenyén három pásztói fiatal tett ki magáért úgy, hogy szinte nem engedtek mást a dobogóra állni. A páros versenyt a Dudás Balázs – Bencsik Gergely pár nyerte, Németh Bence aktuális párjával a dobogó harmadik fokára állhatott. Az egyéni versenyen Dudás Balázs nem talált legyőzőre, így övé lett az aranyérem, míg Bencsik Gergely és Németh Bence nyakába bronzérem került.

Bencsik Gergely márciusban az ELTE Kárpát-Medence Kupáján állt asztalhoz, ahol az előkelő 3. helyet szerezte meg.
A 14. Hallássérült Asztalitenisz Európa-bajnokságra rossz hangulatban utazott ki a magyar csapat áprilisban. Ennek az volt az oka, hogy a szövetségi kapitány szétszedte az addig eredményesen szereplő párokat és a csapatot is új felállásban küldte asztalhoz. Ennek köszönhetően elmaradtak az eredmények és Gergely élete legrosszabb eredményével tért haza.

A Nógrád Megyei Asztalitenisz Szövetség május 12-én, Balassagyarmaton rendezte meg a 2019. évi Egyéni Bajnokságát. Ezen a felnőtteknél Csépe Róbert és Bencsik Imre, az utánpótlás korosztálynál Kovács Ákos és Winkler Benjamin képviselte a Pásztói AC-t. Fiataljaink szerepeltek eredményesebben. Ákos az ifjúsági és a serdülő korcsoportban is bronzérmet szerzett és Benjáminnal együtt állhattak fel a dobogó harmadik fokára az ifjúsági páros eredményhirdetésekor is. A felnőttek versenyében a Csépe Róbert – Bencsik Imre pár a negyeddöntőig jutott, míg az egyéni küzdelmektől Bencsik Imre szintén a negyeddöntőben, Csépe Róbert a nyolcad döntőben búcsúzott.

Az EB sokk után Gergely a június 1-i Pünkösd Kupán tért magához, ahol Németh Bencével alkotott csapatként bronzérmet szereztek. Ugyan ebben a hónapban 22-én elindultak együtt a Budapesten rendezett Ligák Kupája versenyen, ahol az 5. helyen végeztek. A Pünkösd Kupát Dudás Balázs nyerte egy budapesti társával.

Szeptemberben Bencsikék részt vettek a Generali Biztosító sportnapján.  Itt fej-fej mellett haladtak a döntőig, ahol Gergely diadalmaskodott apja felett. Így elhozták az 1. és 2. helyet.

Októberben került megrendezésre a Hallássérültek Országos Bajnoksága, ahol a szövetségi kapitány meghívására más sérülés specifikus játékosok is asztalhoz állhattak. Gergely itt mind három éremből szerzett egyet. Aranyérem Makai Ákossal férfi párosban, ezüstérem Szécsi Krisztinával vegyes párosban és bronzérem férfi egyéniben.

Folytattuk megkezdett munkánkat a Zsigmond Király Általános Iskolában, ahol asztalitenisz szakkör keretében foglalkozunk a gyerekekkel. Szerencsére lelkesedésük töretlen. A foglalkozásokat 10-12 gyerek látogatja rendszeresen. Örvendetes tény az is, hogy kb. 1 éve három serdülőkorú fiatal látogatja az egyesület edzéseit, akik nagyon szépen fejlődnek.

Név Arany Ezüst Bronz Összesen
Bencsik Gergely 3 1 5 9
Németh Bence 0 0 3 3
Csépe Róbert 0 1 0 1
Ispán Győző 0 1 0 1
Oláh Győző 0 1 0 1
Bencsik Imre 0 1 0 1
Dudás Balázs 3 0 0 3
Csáktornyai Lajos 0 1 0 1
Kosztovics Ottó 0 1 0 1
Kovács Ákos 0 0 3 3
Winkler Benjámin 0 0 1 1
0 Shares