Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2023

A 2022/23-as csapatbajnokságot új helyen kezdte egyesületünk. Megszakítottuk több éves kapcsolatunkat a Mikszáth Kálmán Gimnáziummal és szeptemberben átköltöztünk a Zsigmond Király Általános Iskolába. Itt igaz, hogy kisebb a játéktér, de az iskolával történt megállapodás alapján (vállaljuk a gyerekek rendszeres oktatását), kevesebb bérleti díjat kell fizetnünk.

Köszönet az iskola vezetésének, hogy az eredetileg raktárnak készült helyiséget átalakíthattuk asztalitenisz csarnoknak. Az iskola bejárati ajtót vágatott a tornatermi folyosóról, bevezettette a központi fűtést, kérésünkre a fehér falat átfestette zöldre és egy ablakot építtetett be az épület végébe. Mi az EGLO Kft. és a Magyar Asztalitenisz Szövetség segítségével feljavítottuk a terem világítását és leborítottuk a padlót asztalitenisz versenyekhez használt taraflexxel.

Volt teendőnk bőven. Nem kevés időbe telt míg megszoktuk az új termet. Folyamatosan küzdöttünk valamilyen problémával. Kisebb volt a hely az asztal mögött, mint a gimnáziumban, így védekezésnél nem lehet annyira hátra menni, mint ott. Több hónapba telt míg megszoktuk. Az ősz beálltával lecsapódott a pára az asztalokra és a padlóra. Ezáltal az asztalon megcsúszott a labda, mi pedig a padlón csúszkáltunk.

Megyei csapatunk ilyen körülmények között tudta kiharcolni a dobogó 3. helyét. Gratulálunk a csapat tagjainak, Csépe Róbertnek, Bencsik Zoltánnak, Kosztovics Ottónak, Franyó Józsefnek, Horváth Imrének, Bencsik Imrének.

2023. máj. 6. Amatőr Pingpong verseny

25 éves fennállásunk alkalmából az idei évben több eseményt is szerveztünk. Ennek első felvonása volt a pingpongot szerető közösség számára egy amatőr verseny szervezése. A versenyen a részvétel teljesen ingyenes volt. A fiatal résztvevők az oklevél és érem jutalmakon kívül egy 1 órás egyéni edzésre szóló kupont is kaptak, melyet Bencsik Gergelynél lehet felhasználni. A versenyen 39 játékos vett részt és ők 4 kategóriában mérték össze tudásukat. Az Általános iskola 7-8. osztály és középiskola kategóriában két olyan játékos is dobogóra állt, akik az iskolai asztalitenisz szakkör alatt Gergelynél kezdtek el pingpongozni. Egyiküket Lőrincz Vincét, aki a 2. helyen végzett, azóta magunk között tudhatjuk. Belépett az egyesületbe, sőt magával hozta édesapját és az egyik osztálytársát is.

2023. máj. 27. X. Pünkösd Kupa

Pünkösd alkalmával tizedszer rendeztük meg hagyományos DC versenyünket. A mieink mellett megtisztelték versenyünket Budapestről, Hatvanból, Füzesabonyból, Lőrinciből és Balassagyarmatról. A versenyt a többszörös Pünkösd Kupa győztes Krajcár István, Ilosvai Brigitta budapesti csapat nyerte. Nekünk egy bronzérem jutott Bencsik Gergely révén, aki a volt pásztói Németh Bencével alkotott egy csapatot, aki most a Pestszentimrei PSE színeiben indult. Az ezüstérmet szintén egy volt pásztói, Dudás Balázs nyerte Kiss Tamással a Pestszentimrei PSE színeiben. Megjegyzem, hogy Ők négyen a csapatbajnokságban egy csapatban játszanak a Budapest Bajnokságban, mert Gergelyt kölcsön adtuk a Pestszentimrének.

2023. aug. 9. taraflex letétele

A Magyar Asztalitenisz Szövetség támogatott minket verseny padlóborítással. Szükséges volt mind a gyerekek, mind a magunk biztonsága érdekében, ugyanis az eredeti talaj csúszós, balesetveszélyes volt. A taraflex szakszerű letételében segítségünkre volt Somosi Miklós az ifjúsági fiú válogatott szövetségi kapitánya. A munkálatokban részt vettek, Bencsik Gergely, Bencsik Imre, Bencsik Zoltán, Dudás Csaba és Kosztovics Ottó.

2023. szep. 1. Iskolai asztalitenisz szakkör

Az iskolában 2019 óta folytatunk asztalitenisz szakkört. Az idei tanévben a megszokott péntek délutáni időpontban folytatódott a munka. A gyerekek számára 1 óra vagy 1,5 óra foglalkozás zajlik. A célja, hogy megszeressék a sportot, a sportágat, mozgás lehetőséget biztosítsunk számukra. A tehetségesebb gyerekek kiemelése, utánpótlásbázis növelése a jövőre nézve.

Szeptember óta 47 új gyerek próbálta ki az asztaliteniszt, ebből átlagosan 15-20 gyerek vesz rész rendszeresen a foglalkozásokon.

A foglalkozásokat Bencsik Gergely vezeti, alkalmanként Bencsik Imre és Bidlek István szokott a segítségére lenni.

2023. dec. 29. taraflex leragasztása

A kisteremben az asztaliteniszen kívül, iskolai tanidőn belül különböző foglalkozások alkalmával (szivacs kézilabda, foci, floorball, egyéb) a felületes ragasztószalag feljött. Mivel két hetente kellene cserélni a ragasztószalagokat, amely nem költségbarát számunkra, ezért költségbarátibb, de hatékony megoldás után néztünk.

A taraflexet az illesztésnél megemelve erős szilikon ragasztóval erősítettük a padlóhoz és egymáshoz.

A munkálatokban részt vettek, Bencsik Gergely, Bencsik Imre, Bencsik Zoltán, Csépe Róbert, Dudás Csaba, Kosztovics Ottó és Szabó Ferenc.

Egyéni versenyek

Pingpong határok nélkül verseny
2023.03.18.-án Nagyváradon került sor egy nemzetközi – magyar, román, ukrán, szerb, szlovák – asztalitenisz verseny lebonyolítására, ahol kiemelkedő eredmények születtek hazai vonatkozásban! Aranyérmes lett Németh Bence – Dr. Dudás Balázs pásztói páros, bronzérmes Dudás Bertalan (Pásztó) – Tóth Zsolt (Bp)

Játékosunk Dudás Bertalan és fia (volt játékosunk) Dr. Dudás Balázs a 2023.09.09-én megrendezett I. Tóthfalu Kupa – Határon túli magyarok /Szerbia/ NB III-as DC asztalitenisz versenyén bronzérmet szereztek.

Ezen a versenyen több nemzet is képviseltette magát: román, szerb, szlovák, magyar.

2023. nov.18. Nógrád Vármegyei egyéni bajnokság

32 fő vett részt az egyéni küzdelmekben, köztük a szécsényi Szerva ASE 4 NBIII-as játékosa, akik el is vitték az érmeket. A mieink közül Dudás Bertalan, Csépe Róbert és Bencsik Gergely a nyolcaddöntőig jutott. A vigaszversenyen Bidlek István a negyeddöntőben búcsúzott.

A párosok küzdelmében a Dudás Balázs-Dudás Bertalan pár nagy küzdelemben minimális különbséggel maradt alul az NBIII-as szécsényi Horváth István-Joó Zoltán párral szemben. A másik két pásztói pár, Bencsik Zoltán-Bencsik Imre és Bencsik Gergely-Csépe Róbert, a negyeddöntőig menetelt.

Új igazolásunk Lőrincz Vince az ifjúságiak között ezüstérmet szerzett. Ezúton is gratulálunk első komolyabb versenyén elért nagyszerű eredményéhez. Az újoncok versenyében szintén ezüstérmet szerzett a bátonyterenyei színekben induló Dlehány Olivér, akinek Bencsik Gergely az edzője.

2023. dec.16. VIII. Földy László Veterán Emlékverseny

A 65-69-es korosztályban a Bencsik Imre-Valovics Gyula páros bronzérmet szerzett. Egy korosztállyal lejjebb a 60-64 éveseknél Csépe Róbertnek most nem sikerült az éremszerzés.

0 Shares