Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik Gergely budapesti ezüstje

A hétvégén Budapesten került megrendezésre a II. Joo-Pont Kupa nyílt verseny.  A verseny létszáma 60 fős volt, amelyen főleg budapesti és környékéről érkezett versenyzők vettek részt.

A Pásztói AC színeiben induló Bencsik Gergely csoport küzdelmekkel kezdte meg a versenyt. Első kettő mérkőzését 3:0 arányban nyerte meg, majd csoportelsőségért vívott harcát elvesztette 3:1-re így a csoportjából második helyen jutott tovább.

A 32-es főtábla első fordulójában a verseny 4. kiemeltje ellen kellett túljutnia a pásztói fiatalnak. Gergely 3:1-es győzelemmel abszolválta is az első akadályt. Könnyed győzelmet aratott a második körben, ahol sima 3:0-val végezte ki az ellenfelét, s ezzel már a 8 közé jutott. A 4 közé kerülésért már igencsak meg kellet küzdenie, hiszen egy szemcsés védővel került szembe és nehezen, de sikerült nyernie 3:2-re, a döntő szettben 14:12-re. Ez a mérkőzés szinte majdnem 1 óra hosszáig tartott. Következett az elődöntő, ahol szintén egy védő várt rá. Küzdelmes és látványos mérkőzést hozott össze a két játékos.  Gergely nehezen kezdte a mérkőzést, így Tompos simán hozta az első szettet. Ezután rájött ellenfele gyengéjére és ezt követően a következő kettő szettet Geri hozta. Ellenfele a szívósabbik fajtából való volt így következett a döntő játszma. Köszönhetően annak, hogy Geri több taktikai elemben is tud játszani, ezáltal teljesen új taktikát alkalmazva, meglepve ellenfelét könnyedén hozta az utolsó szettet és ezzel a döntőbe került.  2 óra leforgása alatt játszott le kettő igen nehéz meccset. Sajnos ez meglátszott a döntőben mutatott játékán is, ahol már nehezen tudott koncentrálni, így 3:1 arányú vereséget szenvedet, de nem adta könnyen magát.

Becsületére szóljon, hogy többen is jelezték neki, hogy ha az előző mérkőzések nem húzódnak el a számára, akkor könnyen megnyerhette volna a versenyt.

A páros versenyszámban meglepetésre a 8 közé jutásért kaptak ki Bencsik Zoltánnal.

  1.  Révfy Tibor (Csepel)
  2. Bencsik Gergely (Pásztói AC)
  3. Tompos Balázs (PPKO)
0 Shares