Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsik összetett ezüstérmesként zárt

Budapesten az elmúlt hétvégén bonyolították le a PinPong Ház kupa versenysorozat idei utolsó versenyét, melynek küzdelmében ott volt a pásztói Bencsik Gergely is. A pásztói fiúnak az összetett pontversenyben való dobogós helyezése miatt nagyon fontos volt a záró fordulón való jó szereplés. Sikerült a helytállás, a Pásztói AC felnőtt asztaliteniszezője végül az összetett verseny második helyén végzett.

A záró forduló végén Bencsik Gergelynek a második helyezésért járó elismerést Pósfai Gábor, a MOATSZ alelnöke, a Decathlon vezérigazgatója adta át.

A fővárosi Ping-Pong Ház kupa asztalitenisz versenysorozat hét végi záró fordulójában a pásztói Bencsik Gergelynek elsődleges célja volt, hogy szereplésével megtartsa az összetett pontversenyben addig elfoglalt dobogós helyezését.

A csoportmérkőzések során Bencsik egy szettet veszítve, magabiztosan végzett a csoport élén és jutott fel a főtáblára. Itt elsőként a fővárosi Molnár Józsefet, majd pedig válogatottbeli csapattársát, Makai Istvánt győzte le 3:0 arányban. Az elődöntőbe kerülve biztossá vált, Bencsik Gergely az éves versenysorozat összesített pontversenyében a második helytől már nem végezhet rosszabb helyen.

A döntőbe kerülésért Thész Dorottyával mérkőzött meg, a találkozó 3:1 arányú pásztói győzelmet hozott. Következett a döntő, ahol a pingpongasztal másik végére a versenysorozatot vezető fővárosi Szétag Attila állt. Az összecsapáson remek poénokat láthatott a nézőközönség, de pásztói részről az izgalom elmaradt, Gergely 3:0 arányú vereséget szenvedett, így a PingPong Ház kupa utolsó megméretettésén és az összesített pontversenyében is az előkelő második helyen végzett.

Bencsik Gergely:

“A záró fordulóra nem voltam 100%-os állapotban, ez meg is látszott a játékomon. Örülök, hogy végül összejött összetettben a második helyezés. Számomra egy kicsit hosszúra sikeredett ez a fővárosi sorozat. Szétag Attila megérdemelten nyerte meg az utolsó fordulót, ezzel az összetett versenyt is, hiszen mindvégig kiegyensúlyozottabb teljesítményre volt képesebb, mint én.”

A záró forduló eredménye: 1. Szétag Attila 2. Bencsik Gergely, 3. Homonyik Attila és 3. Thész Dorottya

A PPH kupa (összetett) végeredménye: 1. Szétag Attila 2. Bencsik Gergely 3. Homonyik Attila

0 Shares