Pásztói Asztalitenisz Club

Bencsikék bronzsikere

A fővárosban zajló PinpongHáz kupa versenysorozat 8. állomásán két pásztói, apa és fia, Bencsik Gergely és Bencsik Imre is részt vett. A páros küzdelmek csoportmérkőzésén Bencsikék az első mérkőzést 3:1-re a további kettőt pedig 3:0-ra hozták, így csoport elsők lettek. Némi meglepetésre a küzdelmek során még az extra ligás játékossal (Varga Sándor) Pénzügyőr megerősített párost is sikerült legyőzniük.

A dobogós helyekért vívott csatákban elsőként a Fail-Padla párt sorsolták ki számukra ,ahol egy hatalmas csatába 2:0-ról szenvedtek 3:2-es vereséget. A pásztói páros következő találkozójukon, ifj. Klampár-Losonci pár ellen -már csak megszorongatni tudták az ellenfelet, de szettet nyerni nem sikerült. Végül a Bencsik duó a harmadik helyen végzett a párosok küzdelmében.
Egyéniben Bencsik Gergely csoportgyőztesként jutott a főtáblára, majd az elődöntőig szettet sem veszítve jutott túl az ellenfelein. A döntőbe kerülésért a remek formát tanúsító Homonyikkal játszott, aki legyőzte őt. Gergely a harmadik helyen zárt.
Édesapja a vigaszág küzdelmeiben a 3. helyen végzett.
A fővárosi asztalitenisz versenysorozaton Szétag ezzel a győzelemmel biztosan vezeti az összetett pontversenyt, de matematikailag a hátralévő kettő fordulóban Bencsik Gergely még beérheti őt.

A PPH kupa 8 állomásának a végeredménye:
Páros: 1. Ifj. Klampár- Losonczi, 2. Fail-Padla 3. Bencsik Gergely- Bencsik Imre 4. Pataki – Varga
Egyéni: 1. Szétag Attila 2. Homonyik Attila 3. Bencsik Gergely és Ferenc István

Forrás: Cz. Zentai (Nógrád sportja)

0 Shares