Pásztói Asztalitenisz Club

Évértékelő Németh Bencével

Mit vártál magadtól idén?

Megfogadtam, hogy ebben az őszi szezonban el szeretném érni az 50%-ot NBIII-ban és, hogy fejlesztem a fonák pörgetésemet. Az 50% sajnos nem jött össze, ez azért van, mert a játékom elég instabil volt. Voltak olyan meccsek ahol magamhoz képest úgy érzem jól teljesítettem, viszont voltak olyanok is ahol nem. Ami a fonák pörgetést illeti, szerintem sokat javult, de még tovább kell rajta dolgozni.

Hogyan értékelnéd a 2013-as évedet?

Két részre osztanám a válaszomat erre a kérdésre, ugyanis szerintem a tavaszi és az őszi teljesítményem között különbségek vannak. Tavasszal nem igazán ment jól a játék, se edzésen sem az NBIII-as bajnokságban.  Azonban nyáron elhatároztam, hogy jobban akarok teljesíteni ezért többet edzettem, minden héten elmentem Nagybátonyba is ahol erősebb játékosokkal is tudtam edzeni. A mostani őszi szezont, ha megnézzük nem sokkal jobb a győzelmi százalékom az NBIII-ban, de úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem játékban és néhány mérkőzésen már 2-3 meccset is nyertem. Összességében úgy gondolom, hogy pozitív évet zárok, ha arra tekintek, hogy heti két edzéssel szerintem sokat fejlődött a játékom.

Melyik volt a legjobb versenyed?

A legjobb versenyemet mondva nem a helyezést nézve, hanem azt hogy hol éreztem legjobbnak a játékomat az talán pont a legutóbbi verseny, amely Bátonyterenyén került megrendezésre, a Kövendi János emlékverseny, ahol párosban Bencsik Gergellyel 3. helyezést értünk el, amiért igen csak sokat küszködtünk és jó játék kellett hozzá, nem gyenge játékosokat magunk mögé utasítva. Emellett egyéniben sikerült bekerülnöm a legjobb 16-ba a csoportból első helyen továbbjutva, a 32-es főtáblán pedig egy erős NBIII-ast megverve.

Melyik eredményre vagy a legbüszkébb idén?

Úgy gondolom, hogy nem egy versenyen elért helyezést fogok mondani, hanem egy őszi NBIII-as bajnoki mérkőzést, mégpedig Domoszló csapata ellen ahol szerintem az évben a legjobb formámat nyújtottam. Ezen a meccsen lehetett legjobban látni azt a fejlődést a játékomon, ami az előző évi tavaszi és a mostani őszi szezont illeti, ugyanis tavasszal nem sikerült mérkőzést nyernem ellenük és elég gyenge játékot mutattam. Ennek ellenére a mostani őszi szezonban két mérkőzést is sikerült nyernem ellenük, az egyiket pont az ellen a Vas Zoltán ellen, aki NBII-őt is játszott, és akitől a tavaly tavaszi szezonban elég csúnyán kikaptam 3-0-ra. Most azonban döntő szettben megvertem őt 3-2-re és a csapattársaim valamint a lelkes nézők is csak csodálkoztak azon, hogy így is tudok játszani, bevallom, magamon is egy kicsit meglepődve, mert tényleg minden összejött.

Kit tartasz a legjobb játékosnak a Pásztói AC-ban?

Mindent egybevetve Bencsik Gergelyt tudnám megnevezni legjobb játékosként, nem azért írom őt ide, mert edzésen kívül is tartom vele a kapcsolatot és jó barátom, hanem azért mert edzéseken vele játszom a legtöbbet, ő segít nekem ha valamit nem jól csinálok, nem jó valamelyik mozdulatom, vagy éppen arra figyelmeztet hogy ne idegeskedjek, hanem fejben mindig legyek ott és figyeljek. Ezen kívül iskolázottak a mozdulatai és ő a legeredményesebb a klubban. Ezen kívül még megemlíteném Bencsik Imre fonák droppjait, amin elmondhatatlan, hogy mennyit idegeskedtem és kételkedtem abban, hogy vannak ilyen ütések, ilyeneket mondva eközben hogy „ ilyet senki nem üt NBIII-ban” . De ha már itt tartok Csépe Róbert lehetetlen helyzetből mért ütéseit is kiemelném, ezeket is szintén csak olyan szavakkal illetve hogy „ilyen ütés nincsen”.. és mégis van.!

Mi az, amiben úgy érzed, hogy még sokat kell fejlődnöd?

Ha egyszavas választ kellene adni erre a kérdésre azt válaszolnám hogy: Mindenben. Viszont amiben legtöbbet kell még fejlődnöm az úgy érzem a folyamatos összpontosítás minden labdamenetre, mert elég instabil tud lenni a játékom. Ha kell csinálok egymás után öt poént, de rosszabb esetben ugyanennyit el is rontok. Emellett még a labdabiztosságomat magasabb szintre emelni és nem elrontani az alapütéseket. A fonákom úgy érzem, hogy még mindig le van maradva a tenyeresem mellett ezért nagyobb hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy fejlesszem.

Mit vársz magadtól a 2014-es évben?

Most gondolkozom ezen a kérdésen, hogy mit szeretnék elérni de úgy gondolom, hogy mindig céltudatosan kell csinálni valamit és ha azt a célt elérem, egy újabb célt kell kitűzni magam elé, hogy mindig legyen valami ami motivál engem. Elsőször is az NBIII-ban a tavaszi szezon következik ahol az 50%-os arányt szeretném elérni és minden meccsen a maximumot teljesíteni. Az őszi szezonra még nem tűztem ki konkrét célt, de úgy gondolom, hogy továbbra is a Bátonyterenye csapatában szeretném folytatni az NBIII-as szereplésemet. Ami a versenyeket illeti, az utolsó ifjúsági évem következik, ezért még előrébb szeretnék kerülni az országos ranglistán, országos versenyeken pontokat szerezve. Valamint az is célom a 2014-es évre nézve hogy megyei, és regionális versenyeken felnőtt versenyszámban dobogón végezzek.

0 Shares