Pásztói Asztalitenisz Club

Olimpiai beszámoló

A Siketlimpia (siketek és nagyothallók Olimpiája) 2013. július 26-a és augusztus 4-e között Szófiában került megrendezésre.

A Siketlimpián 81 ország, 4000 sportoló, 20 sportágban mérte össze erejét.

A magyar delegáció 56 fős volt, közöttük 6 asztaliteniszezővel. Nagy örömünkre Bencsik Gergely is képviselte hazánkat ezen a nagy eseményen.

Gergely már régóta az első számú játékos és egyben a csapatkapitánya a férfiválogatottnak, mely évek óta rá épül.

A férfi csapat küzdelmeknél a tisztes helytállás volt a cél, mivel Gergely mellé még mindig nem sikerült megfelelő társakat szerezni. Csoportból indultak a küzdelmek, ahol Lengyelország, Tajvan, Németország és Bulgária várt rájuk. A papírforma sajnos beigazolódott, mert kiestek a csoportküzdelmek alatt, hiszen csak az 1-2 jut tovább a csoportból. Az alsóházban folytatták tovább a szereplésüket, ahol Jemen, Nigéria és ismét Bulgária volt az ellenfelük. Végül csapatban a 18. helyet szerezték meg, ami végül is várható volt.

Gergely 2 év óta Fülöp Jenővel alkot egy párt és meglepő módon a férfi páros csoportos rendszerrel kezdődött, ahol német, osztrák és orosz ellenfél várt rájuk. Egyik ellenfél ellen sem jártak közel ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést, de a németeket és az osztrákokat így is sikerült megszorongatniuk. Mivel csoport utolsóként végeztek, így nem tudjuk, hogy végül hányadik helyen végeztek.

A vegyes páros küzdelmeket Gergely és párja Szécsi Krisztina sérülten kezdte meg és mégis ők érték el a legnagyobb eredményt a magyarok közül. Első mérkőzésüket egy török pár ellen játszották, melyet nagy csatában 3:2-re megnyertek. A mérkőzés olyan színvonalas volt, hogy a mérkőzést közvetítették is. A házigazda bolgár ellenfél sem tudta őket megállítani, amely kicsit könnyebb győzelmet hozott számukra. A legjobb kínai pár viszont már nagy falatnak bizonyult, ahol a vereség várható volt. Végül még a remény nem veszett el, hiszen következett a Hongkong elleni mérkőzés, amelynek a tétje a legjobb 16-ba kerülésért ment. A két fiú Wai Yip és Gergely mutatott be parádés dolgokat és végül is a kettejük teljesítményétől függött a mérkőzés kimenetele, hiszen a lányok nagyon elmaradtak tudásban tőlük. Végül ismét egy színvonalas mérkőzést láthatott a közönség, ahol sajnos Gergelyék 3:1 arányban alul maradtak.  A vegyes páros küzdelmeket a 21. helyen fejezték be.

Egyéniben szintén a pásztói fiúnak volt a legnagyobb esélye abban, hogy a legnagyobb eredményt elérje. Csoportból kezdődtek meg a küzdelmek, ahol Gergelyre olasz, német, kazah és mongol ellenfél várt. Gergely Alin Yerlan, a kazah ellenfelével kezdte meg az egyéni küzdelmeket, ahol az igen rafinált védő meg tudta zavarni mieink kedvencét, így sajnos vereséggel zárult a mérkőzés. A következő ellenfele az olasz Fabbro volt, akivel egy kiélezett meccsen 3:2-vel maradt alul. Nagy szó, hogy 0:2-ről sikerült visszajönnie Bencsiknek, ahol az olasz edző olyan tanáccsal látta el a játékosát, amire nem volt ellenszer. Az olaszok edzője már dolgozott együtt Bencsikkel, így érthető módon ismeri a játékát belülről is. A német ellenfél már régi mumus és őt most sem sikerült legyűrnie. Az utolsó meccse a mongol Batsuuri ellen volt, ahol már felszabadultan és könnyedén játszhatott és ez meg is látszott a játékán, hiszen sima 3:0-ra verte az ellenfelét.

A mérkőzés utáni interjúból egy részletett emelnénk ki: „Kicsit bosszús vagyok, hogy kiestem, de annak külön örülök, hogy legalább győzelemmel fejeztem be az Olimpiát.”

Bencsik Gergely összességében szép eredményt ért el, hiszen a 82 fős mezőnyből az 50. helyen végzett a hivatalos eredményhirdetéskor.

Ezúttal gratulálunk neki és a többi magyar sportolónak is!

Kívánjuk, hogy 4 év múlva is képviselje a magyar színeket és hogy jobb eredményt érjen el!

[print_link]

0 Shares