Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2014

A Pásztói AC 2014. évi tevékenységéről

1998-ban alakult meg az egyesület azzal a céllal, hogy tagjainak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson, hogy megismertesse a fiatalokkal az asztalitenisz sportot, és az asztalitenisz területén nyújtott magas szintű és eredményes tevékenységével kiszolgálja a közönséget. 2003-tól közhasznú szervezetként működünk. 3 fős elnökség, és 3 fős felügyelő bizottság irányítja a jelenleg 23 tagot számláló egyesületünket.

A szervezet működését fémjelzik a versenyeken elért eredmények, a megszerzett érmek és a bajnoki helyezések. A Nógrád megyei bajnokságban indult csapatunknak ezüstérmet sikerült szereznie. A sikert a következő játékosok érték el: Bencsik Imre, Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Kosztovics Ottó, Nagy Csaba.

Egyetlen válogatott versenyzőnk Bencsik Gergely a csapat bajnoki mérkőzések helyett az egyéni versenyekre helyezte a hangsúlyt. Az év folyamán 27 versenyről tért haza valamilyen éremmel. Többek közt megnyerte a Hallássérültek Országos Bajnokságát, amivel kvalifikálta magát az idei EB-re. Ezzel már 3 szoros országos bajnok. Egy 10 állomásos versenysorozat végén az összetett 2. helyet szerezte meg.
Gergelyen kívül több játékosunk nyakába is került érem hazai versenyeken. Bencsik Imre 5, Németh Bence 2, Csépe Róbert, Nagy Csaba, Csáktornyai Lajos, Kosztovics Ottó 1-1 érmet tudhat magáénak.

NévAranyEzüstBronzÖsszesen
Bencsik Gergely6111027
Bencsik Imre1225
Németh Bence0022
Nagy Csaba0101
Csáktornyai Lajos0101
Kosztovics Ottó0101
Csépe Róbert0101

A szeptemberben megrendezett tehetségkutató versenyünk eredménye képen 4 újonc korú játékossal nőtt taglétszámunk.  Velük az edzéseken külön foglalkozunk. Főleg Bencsik Gergely aktivizálja magát, de Bencsik Imre, Németh Bence és Ispán Győző is bekapcsolódik oktatásukba. Bízunk benne, hogy kitartóak lesznek a gyerekek, és velük kinőhet egy új generáció az egyesület életében.

A támogatást a következőkre használtuk fel:
Tornaterem bérleti díja, versenyek nevezési díja, utazási költség versenyekre, mérkőzésekre, versenyzési engedélyek kiváltása, sportorvosi vizsgálat, ütő vásárlás a gyerekek részére, tagdíjfizetés a Magyar Hallássérültek Sportszövetségéhez. 

Ezúton megköszönjük Pásztó Város Önkormányzatának a részünkre nyújtott támogatást.

0 Shares