Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2015

A Pásztói AC 2015. évi tevékenységéről

1998-ban alakult meg az egyesület azzal a céllal, hogy tagjainak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson, hogy megismertesse a fiatalokkal az asztalitenisz sportot, és az asztalitenisz területén nyújtott magas szintű és eredményes tevékenységével kiszolgálja a közönséget. 2003-tól közhasznú szervezetként működünk. 3 fős elnökség, és 3 fős felügyelő bizottság irányítja a jelenleg 23 tagot számláló egyesületünket.

A szervezet működését fémjelzik a versenyeken elért eredmények, a megszerzett érmek és a bajnoki helyezések. A Nógrád megyei bajnokságban indult csapatunknak ezüstérmet sikerült szereznie. A sikert a következő játékosok érték, el: Bencsik Imre, Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Kosztovics Ottó, Nagy Csaba, Berkes Ferenc.

Egyetlen válogatott versenyzőnk Bencsik Gergely szeptember 6-12 között az osztrák Baden bei Wien-ben rendezett 13. Hallássérült Asztalitenisz Európa-bajnokságon vett részt. A versenyen 15 ország 69 indulója szerepelt. Gergely a legsikeresebben a vegyes páros versenyszámban szerepelt. A kaposvári Fekete Zsuzsával negyeddöntőt játszottak, de az ellenfél ukrán duó jobbnak bizonyult (1-3), így Gergelyék a nagyon előkelő 5. helyen végeztek. Férfi párosban valamivel gyengébb eredményt értek el a szegedi Szalai Bélával a 9. hely megszerzésével. Egyéniben német ellenfele állította meg a menetelésben. Itt a 17. helyig jutott. Bravúrosan szerepeltek a csapatok küzdelmében is. Csoportjukból két mérkőzést megnyerve, Szerbia és a házigazda Ausztria ellen, továbbjutottak a főtáblára, ahol végül is a 8. helyet szerezték meg.

Decemberben meghívást kapott Budapestre a fogyatékosok TOP 12 Asztalitenisz Bajnokságára. Itt mindenféle fogyatékos, mozgássérült, hallássérült, értelmi fogyatékos együtt versenyzett. Gergely fantasztikus játékkal a bronzéremig menetelt. A döntőbe jutásért csak az olimpiai 6. helyezett mozgássérült Csonka Andrástól kapott ki.

Ezen kívül három hazai versenyen indult, ahol egy ezüst és két bronzérmet szerzett.
Gergelyen kívül több játékosunk nyakába is került érem hazai versenyeken. Bencsik Imre, Csépe Róbert, Nagy Csaba, Csáktornyai Lajos, Kosztovics Ottó, Berkes Ferenc 1-1 érmet tudhat magáénak.

NévAranyEzüstBronzÖsszesen
Bencsik Gergely0134
Bencsik Imre0101
Berkes Ferenc0101
Nagy Csaba0101
Csáktornyai Lajos0101
Kosztovics Ottó0101
Csépe Róbert0101

Az év során kétszer vettünk részt a Sport Legyen a Tiéd rendezvénysorozaton. Áprilisban a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, novemberben a pásztói Zsigmond király Általános Iskola aulájában tartottunk asztalitenisz bemutatót a gyerekeknek, és próbáltuk megtanítani nekik a sportág alapjait.

A támogatást a következőkre használtuk fel:
Tornaterem bérleti díja, versenyek nevezési díja, utazási költség versenyekre, mérkőzésekre, Hallássérült EB-re, versenyzési engedélyek kiváltása, sportorvosi vizsgálat, tagdíjfizetés a Magyar Hallássérültek Sportszövetségéhez. 

Ezúton megköszönjük Pásztó Város Önkormányzatának a részünkre nyújtott támogatást.

0 Shares