Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2016

A Pásztói AC 2016. évi tevékenységéről

1998-ban alakult meg az egyesület azzal a céllal, hogy tagjainak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson, hogy megismertesse a fiatalokkal az asztalitenisz sportot, és az asztalitenisz területén nyújtott magas szintű és eredményes tevékenységével kiszolgálja a közönséget. 2003-tól közhasznú szervezetként működünk. 3 fős elnökség, és 3 fős felügyelő bizottság irányítja a jelenleg 17 tagot számláló egyesületünket. Taglétszámunk csökkent a tavalyihoz képest, mert négy társunk (Nagy Csaba, Berkes Ferenc, Dudás Csaba, Balogh Tibor) szögre akasztotta az ütőt, és az utánpótlás korú gyerekek is kicserélődtek.

A szervezet működését fémjelzik a versenyeken elért eredmények, a megszerzett érmek és a bajnoki helyezések. A Nógrád megyei bajnokságban indult csapatunk most már évek óta a második helyen zárja a bajnokságot. A sikert a következő játékosok érték, el: Bencsik Imre, Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Ispán Győző, Kosztovics Ottó, Oláh Győző. Ispán Győző két csípőprotézis műtétet követően is a csapat motorja. A 2016-17 évi csapatbajnokság félidejében 100 %-os teljesítménnyel az első helyen telelt csapatunk. Ha a tavaszi folytatás is így sikerül, akkor meglesz a hőn áhított bajnoki cím.

Egyetlen válogatott versenyzőnk Bencsik Gergely ebben az évben is kitett magáért. A Hallássérültek Országos Bajnokságán megvédte egyéni bajnoki címét, mellette aranyérmet szerzett Fekete Zsuzsával vegyes párosban és ezüstérmet Szalai Bélával párosban. A fogyatékos versenyzők TOP 12 bajnokságáról aranyéremmel tért haza, egyaránt megelőzve hallássérült, mozgássérült és értelmi fogyatékos társait. A fogyatékkal élők Budapest Bajnokságán is aranyérmes lett párosban, míg egyéniben az 5. helyet szerezte meg. Ausztriában is részt vett egy nemzetközi versenyen, ahol mind egyéniben, mind csapatban ezüstérmet szerzett.

Ezeken kívül több hazai versenyen is sikerült érmeket szereznie ép társai között. Ilyen volt pl. a Samsy Kupa ahol egyéniben bronzérmes lett, a Pingpongház Kupa ahol szintén egyéni és páros bronzérem került a nyakába, és a BPPK Kupa is páros bronzérmet eredményezett.

Évek óta rendszeresen megrendezzük Pünkösd Kupa DC versenyünket. Nem volt ez másképp idén sem. Szép számú (24) induló tisztelt meg bennünket az ország minden részéről. A rangos mezőnyben bravúros játékkal szereztek bronzérmet fiataljaink (Bencsik Gergely és Dudás Balázs).

A Megye Bajnokságon Dudás Balázs szerepelt a legjobban. Egyéniben bronzérmet szerzett, párosban Németh Bencével az 5. helyet szerezte megy, ahogy a Bencsik Gergely – Kosztovics Ottó páros is.

NévAranyEzüstBronzÖsszesen
Bencsik Gergely43512
Bencsik Imre0101
Dudás Balázs0022
Ispán Győző0101
Csáktornyai Lajos0101
Kosztovics Ottó0101
Csépe Róbert0101

Idén is részt vettünk a Sport Legyen a Tiéd rendezvénysorozaton. Ennek keretében sikerült a pásztói Líceum számára 5 db versenyasztalt, egy adogatógépet, több ütőt és ezer labdát biztosítani.

A támogatást a következőkre használtuk fel:
Tornaterem bérleti díja, versenyek nevezési díja, utazási költség versenyekre, mérkőzésekre, sportorvosi vizsgálat. 

Ezúton megköszönjük Pásztó Város Önkormányzatának a részünkre nyújtott támogatást.

0 Shares