Pásztói Asztalitenisz Club

Szakmai beszámoló 2020

A Pásztói AC 2020. évi tevékenységéről

Több éves rendszeres dobogós helyezés után tavaly végre sikerült a legfényesebb érem megszerzése a Nórád megyei Csapatbajnokságban. A Pásztói AC minden mérkőzését megnyerve, 100%-os teljesítménnyel, imponáló 159:39 meccsaránnyal lett bajnok. Az aranyérmes csapatot a következő játékosok alkották: Csáktornyai Lajos, Csépe Róbert, Ispán Győző, Kosztovics Ottó, Oláh Győző, Dudás Bertalan, Berkes Ferenc. Sajnos a COVID 19 miatt kialakult helyzet nem tette lehetővé a bajnokság végig játszását, ¾ résznél kellett befejezni a küzdelmeket. A végeredmény viszont így is tökéletesen tükrözi az erőviszonyokat. Csapatunk a második Szurdokpüspöki TKSE előtt 8, a harmadik BADISZ VSE III. előtt 11 ponttal végzett az élen.

A következő szezonra több új játékos leigazolásával készült a csapat. 7 csapattal indult szeptemberben a 2020/21-es idény. A játékosok nagy elánnal vetették magukat a küzdelmekbe, de sajnos a 4. fordulót követően fel kellett függeszteni a mérkőzéseket a COVID 19 második hulláma miatt. A hosszú szünet után az elmaradt őszi fordulókkal folytatódott a bajnokság márciusban. Az eddig lejátszott 9 mérkőzésen 8 győzelem mellett 1 vereség csúfítja az eredménylistát úgy, hogy fejlődése érdekében egy serdülőkorú játékos (Oláh Martin) is többször jutott játéklehetőséghez.

Az egyéni versenyek eredményessége első sorban ismét válogatott olimpikonunk, Bencsik Gergely nevéhez fűződik. Sajnos a vírus helyzet miatt csak kevés versenyt rendeztek. Ahogy az olimpia elmaradt, úgy elmaradt a Hallássérültek Világbajnoksága is. Az országos bajnokság viszont megrendezésre került Kecskeméten, ahol Gergely egyéniben és párosban is ezüstérmet szerzett.

A Nógrád megyei Szövetség is megrendezte az Egyéni Megye Bajnokságot Balassagyarmaton. Itt négy pásztói legény vitézkedett. Bencsik Gergely bronzérmével érte el közülük egyéniben a legjobb helyezést. Viszont minden játékos éremmel távozott, mert párosban a Bencsik Gergely- Dudás Balázs és a Bencsik Imre- Németh Bence pár is bronzérmet szerzett.

Az év eleji Kövendi Emlékversenyen, Bátonyterenyén szintén párosban értek el remek eredményt fiataljaink. A Bencsik Gergely- Dudás Balázs pár az előkelő 2. helyet szerezte meg.
A hazai rendezésű Pünkösd Kupán Gergely budapesti unokatestvérével alkotott egy csapatot. Első próbálkozásukat siker koronázta, hiszen a döntőben, nagy küzdelemben maradtak alul a többszörös győztes Krajczár-Ilosvai csapattal szemben.

A tavalyi évet nagyon megtizedelte a korona vírus. Március 16-tól 2 hónapig nem tudtunk játszani és edzeni, majd november 11-től ismét abba kellett hagynunk mindent, mert nem volt hol játszani. Nem engedtek be minket az üres gimnázium, üres tornatermébe (online folyt az oktatás), hiába engedélyezte a kormány az igazolt versenyzők edzési és versenyzési lehetőségét.
Csapatunka a bajnoki mérkőzéseit kénytelen volt Szurdokpüspökiben játszani, ahol engedélyezték a tornaterem használatát.

Ebben a helyzetben kénytelenek voltunk felfüggeszteni megkezdett munkánkat a Zsigmond Király Általános Iskolában, ahol asztalitenisz szakkör keretében foglalkoztunk a gyerekekkel.

Név Arany Ezüst Bronz Összesen
Bencsik Gergely 0 4 2 6
Németh Bence 0 0 1 1
Csépe Róbert 1 0 0 1
Ispán Győző 1 0 0 1
Oláh Győző 1 0 0 1
Bencsik Imre 0 0 1 1
Dudás Balázs 0 1 1 2
Csáktornyai Lajos 1 0 0 1
Kosztovics Ottó 1 0 0 1
Dudás Bertalan 1 0 0 1
Berkes Ferenc 1 0 0 1
0 Shares